Planlagte lørdagsturer 2022

Det er planlagt for fire felles turer i padleåret 2022.

Disse er planlagt for å ta høyde for vær og is.

Lørdag 26 mars.

Ta turen i Audna elva ned til forbi Vigeland. Sette ut ved Foss. Ned elva i smale kanaler. Så på innsiden ved Snig og Underøy. Fortsetter ut via vakre Svinør.

Retur inn til Solstrand camping. Turen er totalt estimert til 20 km.

Skulle været gå i mot oss så kan vi bli nødt til å droppe Svinør.

Da blir turen ca 15 km.

Vi trenger flere biler, da vi setter ut og tar opp med ca. 10 km fra hverandre.

Lørdag 18 juni.

Plan A:

Ta fergen fra Abalsnes til Hidra og kjøre til Kirkehavn. Vi setter ut kajakkene på strand ute med bobil camp. Ta en rundtur rundt noen små holmer og ut med Kongemerket.

Så blir det rundt Dragøya og innom Mollsand. Vi tar rundt og ut gjennom smale sund på utsiden. Her tar vi inn på en strand for en pause. Vi fortsetter i små trange sund til Rasvåg. En kort pause her før vi padler inn og gjennom kanalen på innsiden av øya.

Til slutt padler vi ut og tilbake til Kirkehavn.

Plan B:

Alternativ om været svikter oss: Padle rundt Utstein kloster og rundt Sokn.

6– 7. August.

Instra Mosvannet.  Må planlegges med overnatting. Det tar 5t 21min å kjøre (258 km) inklusiv to ferjer. Kjøre opp på lørdag og padle søndag. Padle over vannet som er 3 km en vei. En god pause inne ved Folgefonna. Padle ut igjen. Her må vi ha god tid for dette er en opplevelse. Tørrdrakt må brukes da vannet er kaldt. Vi har også kontakt med kraftverket som er regulator for vannet. Kontakter dem noen dager før for å sjekke at veien er åpen og Alternativ: Hidra turen om været er fint.

vannet er isfritt. Kjører hjem samme dag.

Alternativ: Etter Mosvannet kan man kjøre 49 min. (33 km) til Rosendal, for overnatting. Starte om morgenen og kjøre 2 timer (115 km) til Fykse via ferge fra Jondal. Padle Fyksefjorden. Bruke dagen på denne med god pause, totalt 20,6 km

https://ut.no/turforslag/118560/kajakktur-i-fyksesund?fbclid=IwAR1LVQxpeAjE6nHQ3nUUjyyvJoVfwP4WF4gTGiUQmltDaCcUvhNQW2CXTlI

Kjøre hjem på ettermiddagen, eller overnatte på veien for de som vil det.

3. september

Padle rundt Utstein kloster og rundt Sokn. Sette ut ved Ulstein kloster Hotell. Padle på innsiden og ut rundt det gamle klosteret.

Skulle det bli noe sjø, så padler vi på innsiden.

Vi snur så innover og padler rundt Sokn.

Facebook